Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα το «Θέατρο της Κούκλας» θα δίνει παράσταση για γονείς και παιδιά με το έργο που θα παίζεται εκείνο το μήνα σύμφωνα με το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.
Επειδή το θεατράκι είναι μικρό πρέπει εγκαίρως να φροντίσετε για την κράτηση θέσεων.

Αρχική σελίδα Το θέατρό μας
Το ιστορικό του Θεάτρου Κούκλας
ΙΣΤΟΡΙΚΟ Εκτύπωση
Το Θέατρο της Κούκλας δημιουργήθηκε από τον Τάκη Σαρρή και την Μίνα Σαρρή το 1978.Στην αρχική του πορεία είχε την ονομασία Κουκλοθίασος  « ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΟ» και από το 1981 πήρε την σημερινή του ονομασία « ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ».
 
Πηγή έμπνεύσης και κινητήρια δύναμη να ξεκινήσει η όλη προσπάθεια ήταν οι παραστάσεις του μεγάλου αμερικάνικου κουκλοθέατρου BREAD AND PUPPET THEATRE που ήρθε στην Ελλάδα αμέσως μετά την δικτατορία, το 1975.
Το «Θέατρο της Κούκλας» εφέτος ( σεζόν 2017 – 2018 ) συμπληρώνει 40 χρόνια κουλοθεατρικής δραστηριότητας. 
 
Αυτές τις  τέσσερις δεκαετίες το «Θέατρο της Κούκλας» προσέφερε πολλά στον χώρο του κουκλοθέατρου και σε πολλούς τομείς.. Το μεγάλο βάρος της προσπάθειας έπεσε στις παραστάσεις αφού αυτές αποτελούν τον σκηνικό καθρέπτη των ιδεών και των κουκλοθεατρικών πιστεύω της κάθε ομάδας. Για να γίνει αυτό η ομάδα πειραματίστηκε και κατάφερε να αποκτήσει την δική της κουκλοθεατρική φυσιογνωμία.
 
 Άλλος σημαντικός τομέας δραστηριοτήτων της ομάδας του «Θεάτρου της Κούκλας» ήταν η διδασκαλία και η μετάδοση της γνώσης γύρω από την τέχνη της κούκλας σε νέους και νέες καθώς και σε εκπαιδευτικούς μέσα από την οργάνωση σεμιναρίων, σειράς μαθημάτων και εργαστηρίων .
 
Αν αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα κουκλοθεατρικά δρώμενα που οργάνωσε όλα αυτά τα χρόνια το «Θέατρο της Κούκλας» σίγουρα θα νομίσει ο καθένας  ότι η ομάδα έχει δυνατές οργανωτικές δομές και πολυπρόσωπες  καθώς και μεγάλη και σταθερή οικονομική ενίσχυση. Και όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει.
 
Το «Θέατρο της Κούκλας» στηρίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια στο πάθος, το πείσμα, την εργατικότητα, την αφοσίωση λίγων ανθρώπων που εμπνεύστηκαν και πίστεψαν στο όραμα του Τάκη και της Μίνας για ένα κουκλοθέατρο ουσίας για ένα κουκλοθέατρο που σε τρέφει όπως το ψωμί. 
 
Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει κουραστεί από την μεγάλη και συνεχή προσπάθεια και έχει επικεντρώσει την δράση της στις παραστάσεις κυρίως για παιδιά  στο θεατράκι της στα Κάτω Πατήσια στην οδό Ψαρουδάκη 34 καθώς και σε σχολεία. 
 
Το δίδυμο Τάκης και Μίνα έχει ενισχυθεί από την Σοφία Σαρρή που δίνει ελπίδα και για άλλα ονειρικά ταξίδια.