Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα το «Θέατρο της Κούκλας» θα δίνει παράσταση για γονείς και παιδιά με το έργο που θα παίζεται εκείνο το μήνα σύμφωνα με το εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.
Επειδή το θεατράκι είναι μικρό πρέπει εγκαίρως να φροντίσετε για την κράτηση θέσεων.

Αρχική σελίδα Παραστάσεις Ο Μύθος του Δον Κιχώτη
Ο Μύθος του Δον Κιχώτη Εκτύπωση
Ο Μύθος του Δον Κιχώτη

Από το έργο του Μιγκουέλ Θερβάντες "Ο Δον Κιχώτης"
Σκηνοθεσία - Κούκλες - Σκηνικά - Κατασκευές: Τάκης Σαρρής
Μουσική: Στάθης Ουλκέρογλου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννα Μαμακούκα
Βοηθοί σκηνικών: Σαράντης Τσούραλης, Φίλιππος Φέρτης
Συνεργάτης: Στάθης Μαρκόπουλος - Κίνηση μαριονετών στην σκηνή του Μαστρο-Πέτρου

Ηθοποιοί- Κουκλοπαίχτες: Εριέττα Μάκρα, Γιάννα Μαμακούκα, Μάτα Μάρρα, Αγγελική Μπατζάκη, Ακριβή Παπαδημητρίου, Τάσος Πετιμεζάς, Μίνα Σαρρή, Τάκης Σαρρής, Αθηνά Τσαμουρά, Σαράντης Τσούραλης, Μελίνα Χατζηγεωργίου (σε μεταγενέστερη παράσταση έπαιξαν οι: Μιρέλα Κατσά, Σοφία Ντινιακού)
Πρώτη παράσταση: 9 Φεβρουαρίου 1996
Χώρος- πόλεις: Κινηματοθέατρο "ΠΑΝΘΕΟΝ",Πάτρα, Θέατρο "ΚΝΩΣΟΣ",Αθήνα, "ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ", "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΣ", Αργοστόλι, "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ"

Η παράσταση παρουσιάζεται σε καφέ σκούρο φόντο και οι κουκλοπαίχτες είναι ντυμένοι στο ίδιο χρώμα.
Οι κούκλες είναι διαφορετικές σε μέγεθος και υλικά, αποτελούν όμως μια ξεχωριστή αισθητική ενότητα στην κάθε περιπέτεια.
Συνυπάρχουν κούκλες πάνω από το φυσικό μέγεθος και γαντόκουκλες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε σκηνής.
Πρόκειται για μια σύνθεση διαφορετικών μα και νέων τεχνοτροπιών όσον αφορά στην κατασκευή και κίνηση των κουκλών. Αποτελεί ουσιαστικά μια πρόταση στο Σύνθετο Θέατρο. Το θέαμα, που δουλεύτηκε επί 3 χρόνια, και την τελική μορφή του πήρε τον τελευταίο χρόνο με την συνεργασία μιας ομάδας μαθητών- κουκλοπαιχτών του Τάκη Σαρρή.

Για πρώτη φορά στην χώρα μας παράσταση κουκλοθεάτρου ζωντανεύει από 11 κουκλοπαίχτες και αποτελεί την μεγαλύτερη παραγωγή του Θ.Τ.Κ. Η παράσταση είναι στην ουσία της μια δονκιχωτική προσπάθεια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.